divendres, 13 de gener de 2017

Llibres educació i cinema

Comencem l'any nou amb uns llibres molt complets que relacionen el que més ens interessa en este blog, l'educació i el cinema.
El primer que comentem és un llibre del darrer any 2016 que porta per títol "Películas para la educación: aprender viendo cine, aprender a ver cine" de Carmen Arocena i Íñigo Marzabal.


Este llibre ofereix a formadors, docents i pares un manual d'acord amb els desenvolupaments curriculars previstos en els últims anys de l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i la formació professional bàsica.
Apareixen en el llibre temes sobre els quals discutir entre pares, educadors i alumnes, tals com la civilització, violència, justícia, felicitat, llibertat, corrupció, identitat, amor, família i escola, entre molts altres, oferint un manual de suport per a les diverses etapes formatives ajudant-se d'imatges i exercicis.
Amb açò, es tracta no solament d'establir el que una pel·lícula diu, sinó, també, de determinar com diu el que diu. D'ací la doble aspiració última del llibre: aprendre veient cinema, aprendre a veure cinema. Sens dubte una visió molt interessant que oferir en les aules.
El segon llibre que comentarem és de l'any 2014, titulat “Cine, enseñanza y enseñanza del cine” de Juan Antonio Pérez Millan. Amb este llibre el lector coneixerà els procediments expressius del cinema i els mitjans d'expressió derivats d'ell, tals com la televisió, el vídeo o les imatges digitals, tots ells asseguren la comprensió dels significats de cada obra concreta, condició imprescindible tant per a poder adoptar una actitud personal davant ella com per a aconseguir un vertader gaudi de la mateixa, més enllà de la simple acceptació passiva.
Qualsevol persona està avui exposada des de la infància a l'influx d'aquests mitjans, no obstant açò, el cinema i el seu llenguatge segueixen estant fóra de l'àmbit fonamental de l'ensenyament, i és per això que aquest llibre ofereix este coneixement, no solament des del contingut de les pel·lícules sinó en les formes d'expressió que es proposen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada